از انتقاد نترسيد !

(813 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(589 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر [1]

از انتقاد نترسيد !

21/08/1385
گاهي اوقات ما ايده اي جديد در ذهن داريم و مي خواهيم ابتكار به خرج دهيم اما ساكت مي مانيم چرا كه از انتقادات ديگران وحشت داريم و مي ترسيم كه مبادا ايده ما را قبول نكنند و ما را پس بزنند . در مواقع ديگر هم آنچه را كه ساخته ايم مطابق نيازهاي روز تغيير مي دهيم و فقط به «بازار» مي پردازيم و وقتي كه اين ايده تغيير يافته ما روانه بازار شد ، مي نشينيم و با دلخوري به خود مي گوييم كه چرا نتوانسته ايم ايده ناب خودمان را كاملاً مطرح كنيم . حالا مي خواهيم بدانيم كه چطور بايد بر ترس خود از انتقاد و عدم پذيرش غلبه كنيم : در اينجا 10 راهكار ارائه شده است :
1- آماده پذيرش شكست باشيد و با ديدي متفاوت به آن نگاه كنيد . گاهي اوقات كه شما در يك امتحان ورودي شركت مي كنيد يا طرحي جديد تدوين كرده ايد ، انتظار داريد كه پذيرفته شويد چرا كه از توانايي ها و عملكرد خود راضي هستيد . اما پذيرفته نمي شويد و احساس مي كنيد كه «شكست» خورده ايد . اما سعي كنيد به اين تجربه به عنوان يك تجربه سخت و تلخ نگاه نكنيد . به اين فكر كنيد كه اين شكست درهايي را به روي شما مي گشايد كه مي توانيد موفقيت هاي بزرگتري كسب كنيد ؛ آنهايي كه از انتظار كنوني شما هم بالاتر هستند .
2- پُشتكار داشته باشيد و در كارتان مداومت كنيد . هر روز كارهايي انجام دهيد كه خلاقيت و پويايي ذهن شما را حفظ مي كنند . با مشتريان و ديگر همكاران خود همواره در ارتباط باشيد . وقتي كه مدام در جريان كارتان قرار داشته باشيد با افراد گوناگون و نظرات مختلف آنها آشنا خواهيد شد . و مي توانيد از يك انتقاد يا عدم پذيرش ، دورنماي بهتري داشته باشيد . امروز يك روز جديد است . فردايي كه به دنبال آن مي آيد هم روز تازه ايست كه مي توانيد بهتر سعي كنيد و موفق تر باشيد .
3- بر هدفتان تمركز كنيد و هميشه به آن فكر كنيد ؛ به اين كه داريد چه كار مي كنيد و چرا داريد اين كار را مي كنيد . به ياد داشته باشيد كه بايد به هدفي كه در انتهاي جاده است ، چشم بدوزيد و مدام به زير پايتان نگاه نكنيد تا از دست اندازهاي جاده نگران شويد .
4- انعطاف پذير باشيد . به خاطر داشته باشيد كه اگر خودتان احساس كنيد كه فرد ارزشمندي هستيد ، بهتر مي توانيد با پس خوراندهاي منفي ديگران و منابع خارجي كنار بياييد و دوباره سعي كنيد .
5- مثبت نگر باشيد . بر نقاط قوت و نكات مثبت يك چيز تمركز كنيد تا بتوانيد بيشتر از آن بهره بگيريد . نظرات و پس خوراندهاي مثبتي كه ديگران به شما مي گويند را بشنويد و به خاطر بسپريد تا هر وقت كه خواستيد ، تكرارشان كنيد .
6- وقتي كه ديگران درباره كارتان نظر مثبتي ندارند ، با ديدي بي طرفانه و شفاف به آن نگاه كنيد . اجازه ندهيد كه منتقذ درون شما فكرتان را تيره و تار كند . اين پس خوراندهاي منفي را ابزاري براي رشد و پيشرفت بدانيد و توجه داشته باشيد كه تنها عاملي كه در پيشرفت كارتان و لذت بردن از آن مؤثر است ، نظر خودتان نسبت به كارتان و اين انتقادهاست .
7- نسبت به كساني كه از ش ما انتقاد كرده اند ، قدرشناس باشيد . بنشينيد و گوش دهيد . از خودتان نيز تقدير كنيد چرا كه شجاع بوده ايد ، ابتكار به خرج داده ايد و خيلي از سدها را شكسته ايد . بدانيد كه فرصت خوبي بدست آورده ايد چرا كه به كارتان و خودتان توجه كرده اند و حرف هايتان را شنيده اند . اين شانس براي خيلي ها پيش نمي آيد .
8- قبل از اين كه به انتقاد ها جواب دهيد ، سريع فكر كنيد . اولين كلمه يا عباراتي به ذهنتان مي آيد ، فوراً نگوييد . اول فكر كنيد تا پاسخ مناسبي پيدا كنيد .
9- وقتي كه انتقادات را شنيديد ، سختگير نباشيد . اجازه ندهيد ذهنتان مدام با آن درگير شود . اجازه دهيد شاد باشيد ، آرامش روحي پيدا كنيد و راحت به كارتان ادامه دهيد .
10- منتقدان خود را دوست بداريد و صد البته خودتان را . وقتي كه امتحان يا مصاحبه تمام شد بي توجه به نتيجه آن ، به خودتان پاداش دهيد و در اصل از اين انسان سخت كوش و مبتكر تشكر كنيد !
«سر وينيستون چرچيل» نخست وزير اسبق بريتانيا ، مي گويد : «موفقيت اينست كه وقتي شكست خورديد ، دوباره و دوباره سعي كنيد و پس از هر بار ناكامي بدون اين كه نااميد شويد يا شور و علاقه تان كم شود ، به تلاشتان ادامه دهيد .»
By:Linda Dessau
مترجم : آذين صحابي

  
[ بازگشت به مقالات روانشناسی [2] | صفحه اصلي بخش ها [3] ]
Links
  [1] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=650&allpages=1&theme=Printer
  [2] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=listarticles&secid=9
  [3] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&listsections