جمعه 5 خرداد 1391 - 13:1   صفحه اول  |  درباره تفاهم  |  گالري  |  دوستان خوب ما  | آرشيو اخبار  |   آرشيو صفحات اول  |  آرشیو صفحات  |  ارتباط با ما  


 

مطالعة کسب و کار نانو در اروپا 2004

(1349 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(517 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر
مطالعة کسب و کار نانو در اروپا 2004
08/06/1385
انجمن كسب و كار نانو در اروپا طي تحقيقي در سال 2004 به مطالعة نحوه برخورد جامعه تجاري اروپا با نانوتكنولوژي پرداخت. در اين مطالعه، مواردي نظير اثرات تجاري و شغلي نانو، تأثير قوانين و مقررات بر نانو، پذيرش عمومي نانوتكنولوژي و عملكرد كميسيون اروپايي در قبال اين فناوري مورد توجه قرار گرفت. اين تحقيق با پرسش مستقيم (فاكس) و اينترنتي از 236 (192 نفر از اروپا و مابقي از ديگر نقاط جهان) انجام شد. درنهايت مشخص شد كه عليرغم تحقيقات زيادي كه در اروپا انجام شده است، توجه اندكي به كاربردهاي واقعي نانوتكنولوژي شده است و اثر اين تحقيقات بر قدرت رقابت شركتها و زندگي روزمرة شهروندان اروپايي بسيار اندك است.
معرفي انجمن کسب ‌وکار نانودر اروپا
انجمن كسب و كار نانو در اروپا که به طور اختصار ناميده مي‌شود، سازماني تجاري صنعتي است که به منظور گسترش و ارتقاي توسعة مشاغل حرفه‌اي جديد مرتبط با نانوتکنولوژي، در اروپا تأسيس شده است.
فعاليت‌هاي اين شرکت شامل موارد زير است :
آموزش همگاني؛
• نوشتن مقالات؛
• تحليل قوانين؛
• پيشنهاد استانداردها؛
• دادن گواهي مهارت به رهبران سياسي و تصميم‌گيرندگان؛
اروپا با تأسيس نشان داد که صنعت نانوتکنولوژي اروپا، پويا و قابل رقابت با ديگران مي‌باشد.

اهداف اين شرکت عبارتند از:
• طراحي و ارتقاي صنايع پوياي مبتني بر نانوتکنولوژي.
• ايجاد زمينه‌اي براي دراختيارقراردادن اطلاعات واقعي و سهل‌الوصول‌ براي اعضا و نيز فراهم‌نمودن آموزش همگاني.
• توسعة عرصه‌هاي اميدبخش اين فناوري.
• متصل‌نمودن اعضا به جامعة نانوتکنولوژي محلي و جهاني.
• نمايش و تثبيت موقعيت رقابتي اروپا در ايجاد و تجاري‌سازي نانوتکنولوژي
برآورد تجارت نانوتکنولوژي اروپا در سال 2004
در حالي‌که دربارة اثرات نانوتکنولوژي و چگونگي رابطة آن با تجارت، کارهاي زيادي انجام شده است، اما بيشتر شواهدي که تاکنون ارائه شده‌اند، غيرعملي است.
تحقيقي که در سال 2004 در زمينه تجارت نانوتکنولوژي توسط ENA انجام شد، اولين تلاش براي اندازه گيري کمي چگونگي برخورد جامعه تجاري اروپا با ابهاماتي نظير: بازخورد تجاري و شغلي، تأثيرات مقررات، پذيرش عمومي نانوتکنولوژي و عملکرد کميسيون اروپايي مي‌باشد.
اين تحقيق بين 17 ژوئن تا 13 فوريه 2004 انجام شد که طي آن 236 نفر مشارکت داشتند (224 نفر از طريق اينترنت و 12 نفر به واسطه فاکس ) 192 نفر ازاين افراد اروپايي ومابقي از ديگر نقاط جهان بودند.
در برخي موارد که تنها تعداد اندکي از پرسش‌شوندگان به سؤالي پاسخ داده بودند، آن سؤال درنتيجه نهايي منظور نگرديد.
نتايج عمده اين بررسي در پي آمده است. اين بررسي شامل سؤالات ديگر و پاسخ‌هاي تشريحي هم بود که از بسياري از شرکت‌کنندگان به دست آمد و هرجا مناسب بود،‌ نتيجة آن در نظر گرفته شد.
نتايجي که در ادامه ذکر مي‌شود، نشان‌دهندة پاسخ‌هايي است که از مشارکت‌کننده‌هاي اروپايي به دست آمده است. نتايج کامل که مربوط به شرکت‌کنندگان ساير نقاط جهان است در سنجش جداگانه‌اي در دسترس مي‌باشد. البته پاسخ‌هاي انتخابي در موارد مرتبط مدنظر قرار گرفته است.
در صورت نياز به نتايج کامل اين بررسي، مي‌توانيد درخواست خود را به انجمن کسب و کار نانوتکنولوژي اروپا ارسال داريد. هم سؤالات تشريحي و هم تستي به منظور تحليل آماري در دسترس مي‌باشد.
نتايج در يک نگاه
باورهاي تجاري
• 90 درصد شرکت‌ها بر اين باورند که نانوتکنولوژي بر تجارت آنان تأثير خواهد گذاشت.
• 55 درصد اعتقاد دارند که اين امر طي سه سال آينده رخ خواهد داد.
• 84 درصد معتقدند که نانوتکنولوژي در توان رقابتي آنان تأثير به‌سزايي خواهد داشت.
باور عمومي
• 74% مي‌گويند که عکس‌العمل منفي عمومي نسبت به نانوتکنولوژي، بر استفاده آنان از نانوتکنولوژي تأثير نخواهد گذاشت.
• 81% مي‌گويند عكس‌العمل منفي عمومي نسبت به نانوتکنولوژي، بر روش تجارت و فروش محصولات، تأثير خواهد گذاشت.
سياست اتحاديه اروپا
• بيش از 57% پاسخ‌دهندگان معتقدند شرکت‌هاي مسئول اروپايي به حد کافي در جهت پيشبرد و افزايش مقبوليت نانوتکنولوژي در صنايع اروپا تلاش نمي‌کنند.
• 72% بر اين باورند که برنامه‌هاي اتحاديه اروپا بيش از اندازه، آکادميک است.
• 98% عقيده دارند که ميزان سرمايه‌گذاري اتحاديه اروپا بايد افزايش يابد.
نظر‌ها
از اين نتايج 4 نظر کلي پديد مي‌آيد:
• نانوتکنولوژي تأثير شگرفي بر اقتصاد اروپا خواهد داشت. به ‌علاوه، اين تأثير بسيار نزديک و آن‌طور که اکثراً تصور مي‌کنند، در کمتر از 3 سال آينده خواهد بود.
• برخلاف هزينه‌هاي مصرفي نانوتکنولوژي در اروپا که نسبت به ساير نقاط دنيا در حد قابل قبولي قرار دارد، پيام آن هنوز کاملاً درک نشده و کاربرد آن مرسوم نگشته است. هم صنايع تجاري و هم عموم مردم اطلاعات اندکي در زمينة نانوتکنولوژي دارند که ناشي از ارتباط ضعيف با دانشمندان و دولت‌هاست.
• در تجارت، قوانين بسيار مورد توجه است و اکثريت پاسخ‌دهندگان براين باور بودند که قانون‌مندي بر تجارت آنان تأثير مي‌گذارد. هرچند هنگامي‌ که اين قوانين درست اجرا شود، مي‌تواند اثر مثبتي داشته باشد ولي تجربه‌هاي اخير از ارگانيسم‌هايي که به طور ژنتيکي اصلاح شده بودند، اين اثر جهاني را نمايان مي‌سازد که مراحلي که براي رسيدن به قانون‌مندي وجود دارد، نادرست و اشتباه است.
• نهايتاً جامعة اروپا مي‌تواند چه در جهت سرمايه‌گذاري و چه در جهت قانونمندنمودن نانوتکنولوژي فعال‌تر عمل کند. عمدة شرکت‌کنندگان در انتظار پيشگامي بروکسل (اتحاديه اروپايي) در مطرح‌نمودن موضوع قانونمندکردن نانوتکنولوژي مي‌باشند.
بسياري ديگر از شرکت‌کنندگان نيز معتقدند ابزارهاي اتحاديه اروپايي بيشتر به جنبة علمي و آکادميک نانوتکنولوژي پرداخته است و نانوتکنولوژي هنوز يک فناوري نوظهور است. و تعجب‌برانگيز نخواهد بود که عمده توجه به جاي توليد معطوف به تحقيق و توسعه مي‌باشد.
نتيجه‌گيري
دولت‌هاي اروپايي نمي‌توانند فرصت‌هاي اقتصادي خود را صرف جامعه تحقيقاتي اروپا نمايند. نانوتکنولوژي، هم‌اکنون شرکت‌هاي مختلفي از Merck تا شرکت STmicroelectronics و نيز شرکت Daimler Chrysler را تحت تأثير خود قرار داده است. اروپا به تلاشي پويا و جهت‌دار نياز دارد تا از انتقال کامل و کارآمد کارهاي علمي جهاني به صنعت اروپا اطمنيان حاصل نمايد. اين فناوريِ جايگزين و جديد همچنان از رشد اقتصادي اندکي برخوردار است و اروپا نسبت به رقباي خود عقب افتاده است.
وجود پيشگامي‌هاي ملي و اروپايي نانوتکنولوژي از يک طرف و و توجه اندک بخش عمومي به نانوتکنولوژي از طرف ديگر، اندکي گيج‌کننده است. در حالي‌که تحقيقات زيادي در اروپا انجام شده است‌، قسمت بسيار اندکي از آن مربوط به کاربردهاي واقعي نانوتکنولوژي است و اثر آن بر قدرت رقابت شرکت‌ها و زندگي روزمرة شهروندان اروپايي بسيار اندک است.
لازم است تا از ديدگاه نانوتکنولوژي به جهان نگاه کرد و کاربردهاي مرتبط با آن را درك كرد.
اينکه فقط از قانون‌مندي نانوتکنولوژي صحبت کنيم، کافي نيست. واژة نانوتکنولوژي دربرگيرندة گسترة وسيعي از فناوري‌هاست و تنظيم‌کنندگان آن با همان مشکلاتي که در قانونمندکردن شيمي و فيزيک وجود دارد، مواجه مي‌‌باشند. تعريف‌هايي که از نانوتکنولوژي عنوان مي‌شود، به گستردگي کاربردهاي آن مي‌باشد که اين، موضوع را پيچيده مي‌کند.
از آنجا که صنعت خاصي با عنوان نانوتکنولوژي وجود ندارد و مجموعه‌اي از مشاغل متعدد از پديده‌هاي نانوتکنولوژي استفاده مي‌کنند، و به دليل پراکندگي موضوعات در اين زمينه، قانونمندي يک مورد مشخص، تحت تأثير چندين پارامتر قرار خواهد گرفت. به‌علاوه مثلاً نانوذره دي‌اکسيد تيتانيوم در صنايع آرايشي، توليد منسوجات ضدباکتري و پيل‌هاي خورشيديِ انعطاف‌پذير به کار مي‌رود، اما هر يک از اين کاربردها قواعد مربوط به خود را متناسب با قوانين مصوب مربوط به کاربرد دارا مي‌باشد.
کميسيون اروپا، در عين اينکه از جهاني بودن تجارت نانوتکنولوژي در اروپا اطمينان مي‌دهد، نياز به تلاش بيشتري جهت هماوردي آن با رقباي اقتصادي دارد.
حمايت مالي از تحقيقات زيربنايي، تنها بخشي از راه حل است و لازم است اروپا در فرآيندهاي تصميم‌گيري مرتبط با تمام جوانب نانوتکنولوژي بيشتر سهيم شود.
تلاش اين کميسيون‌ها مبني بر مرتبط‌ساختن سياست‌گذاري‌هاي نانوتکنولوژي با اهداف خود، تاکنون کارآمد نبوده است. يک نگاه سطحي به سايت اين کميسيون‌ (Cordis) و نيز سايت پيشگامي ملي نانوتکنولوژي آمريکا ( NNI )، اين مطلب را نشان مي‌دهد. اين واقعيت که اکثر اروپايي‌ها نسبت به ساير دست‌اندرکاران نانوتکنولوژي از ديگر نقاط جهان در مورد دورنماي نانوتکنولوژي اروپا، اطمينان کمتري دارند، نشان مي‌دهد که بايد حرکتي فوري در اين زمينه صورت گيرد.
نويسنده : انجمن كسب و كار نانو در اروپا
مترجم :عماد احمدوند

 


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه تفاهم می باشد. استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز است

Powered by Parsis Co.