سه‌شنبه 18 بهمن 1390 - 13:20   صفحه اول  |  درباره تفاهم  |  گالري  |  دوستان خوب ما  | آرشيو اخبار  |   آرشيو صفحات اول  |  آرشیو صفحات  |  ارتباط با ما  


 

روش‌هاي تقويت اعتماد به نفس در دانش‌آموزان

(396 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(2321 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر
23/02/88
بايد روي دو پاي همت و اراده‌ي خويش ايستاد و به وعده‌هاي چون سراب ديگران تكيه نكرد. تكيه‌گاهت اول خدا و دوم خودت باشد.
يكي از معظلات جامعه‌ي ما اين است كه افراد خلاق و مبتكر به دليل بي‌بهره‌بودن از اعتماد به نفس كافي قدرت ابراز تفكرات نو و ابداعات تازه‌ي خويش را ندارند.
به همين جهت تقويت اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندي در كودكان و نوجوانان از ضروري‌ترين امور محسوب مي‌شود. بدين منظور راه‌كارهاي زير توصيه مي‌شود.
1- سعي كنيم، هميشه توانمندي‌هاي افراد را در نظر بگيريم، نه اينكه ضعف‌ها و ناتواني‌ها را به رخ آنان بكشيم.
2- تجربيات موفقيت آميز افراد را افزايش دهيم.
3- تحمل فرزندانمان را در برابرمواجه شدن با شكست‌هاي احتمالي افزايش دهيم.
4- كودكان و نوجوانان را در كنترل احساسات وعواطف ياري دهيم.
5- براي كودك و نوجوان تجارب خوشايندي از فعاليت‌هاي مستقل فراهم آوريم.
6- رفتار و گفتار مصمم و مطلوب فرزندانمان را تقويت نماييم.
7- هميشه در برخورد با كودك و نوجوان حالت پذيرندگي داشته باشيم نه طرد كنندگي.
8- نسبت به احساسات و عواطف كودكان خود بي‌تفاوت نباشيم و تا حد امكان آنها را ياري دهيم.
9- در قبال كارهاي موفقيت‌آميز خود را تحسين وتمجيد كنيم.
10- هيچ‌گاه فرزندان خود را با ديگران مقايسه نكنيم، زيرا اين امر موجب تخريب روحيه‌ي اعتماد به نفس آنان مي‌شود.
11- در مقابل افرادي كه از لحاظ موقعيت اجتماعي از ما بالاترند احساس حقارت نكنيم و خود را باور داشته باشيم.
12- حالت فيزيكي بدن مانند صاف ايستادن، محكم گام برداشتن و لبخند زدن رابطه‌ي مستقيم با اعتماد به نفس دارد.
13- قوانين و مقررات را زير پا نگذاريم وحق ديگران را ضايع نكنيم.
14- در انجام تمام امور برنامه‌ريزي، نظم و انضباط داد به كارها وزمان انجام كار را در نظر بگيريم.
15- استفاده از تخيلات و تجسمات مثبت به تقويت اعتماد به نفس كمك خواهد كرد.
16- اعتماد به نفس را بايد از دوران كودكي در بچه‌ها تقويت و پرورش نمود لذا بايد از كودكي با نظر خواهي از آنان در صحبت‌ها، گفته‌هايشان را تشويق كرد.
«مي‌توانم» بنياد با شكوهي است كه از آن به «موفقيت» ياد مي‌شود. توانايي‌هاي خود را باور كنيد. از خواستن تا موفق‌شدن يك گام بيشتر فاصله نيست و آن گام «اعتماد به نفس» است.
شهناز اسديان آموزگار دبستان هجرت منطقه 11

 


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه تفاهم می باشد. استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز است

Powered by Parsis Co.