Dyson

(619 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(843 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر [1]
Dyson
Dyson اولين كارخانه‌يي بود كه يك جاروبرقي با كيسه دائمي ساخت. مخترع آن «جيمز دايسون» وقتي فهميد كه هر بار بايد كيسه جاروبرقي خود را تعويض كند اين نوع جاروبرقي را اختراع كرد.
جيمز دايسون اولين جاروبرقي خود را در سال 1990 عرضه كرد. اين اختراع در سال 1991 جايزه بهترين طراحي را در ژاپن از آن خود كرد. ژاپني‌ها آنقدر از اين جاروبرقي خوششان آمده بود كه به آن مجوز دادند و هر جاروبرقي را به 2000 دلار فروختند. لايسون با استفاده از پولي كه از اعطاي مجوز فروش به ژاپني‌ها عايدش شده بود، كارخانه دايسون را به راه انداخت. در ژوئن 1993 او يك مركز تحقيقات و كارخانه را در «ويلت شاير» به راه انداخت. او يك نوع جاروبرقي جديد با نام Dcoy توليد كرد كه مكش قويتري داشت و مي‌توانست اشيايي به كوچكي خاكستر سيگار را هم جمع كند. دايسون همچنين با استفاده از تكنولوژي دو گردونه چرخان مقابل هم كه در جهات عكس هم حركت مي‌كنند و شست و شوي بهتري پديد مي‌آورند، يك ماشين لباسشويي ابداع كرد.
براي فروش اين ماشين لباسشويي از شعار «دو گردونه از يكي بهترند» براي تبليغات استفاده مي كرد. ماشين لباسشويي بعدي دايسون CROZ نام داشت. اين ماشين لباسشويي در مدل‌هاي Flowcheck و Allergy عرضه مي‌شد. البته از آن زمان تاكنون شركت ديگر ماشين لباسشويي توليد نمي‌كند چون مقرون به صرفه نيستند.
جاروبرقي‌هاي دايسون رنگ‌هاي واضح و مشخص دارند تا در مغازه‌ها به چشم بيايند. DCo5، آبي تيره و سبز روشن است. از رنگ‌هاي خنثي استفاده شده كه هم مردان و هم زنان از آنها خوششان بيايد. همچنين اشكال اين جاروبرقي‌ها از جاروبرقي‌هاي ديگر متفاوت است. مثلا بعضي از مدل‌ها به گونه‌يي هستند كه مي‌توان آنها را روي پله‌ها قرار داد. DC66 بسيار مدرن است در هر دو طرف كيسه دارد و لوله آن دور بدنه اصلي قرار مي‌گيرد. اين محصولات خواص ارگونوميك هم دارند. آخرين جاروبرقي براي چرخ‌ها محفظه‌يي جدا دارد تا حمل ونقل آن آسان شود.
درباره جيمز دايسون:
جيمز دايسون يك هنرمند و مخترع انگليسي است. او را به عنوان مخترع جاروبرقي‌هايي با كيسه ثابت مي‌دانند. بعد از اينكه او محصولش را به فروش رساند با پولي كه از اين محصول به دست آورد، كارخانه دايسون را به راه انداخت. امروزه درآمد اين كارخانه از شركت هايي كه در ابتدا از ايده او استقبال نكردند، بيشتر است. اين محصول اكنون يكي ازمحبوبترين و مشهورترين محصولات در بريتانيا است. در اوايل سال 2005 اعلام شد كه محصولات دايسون در صدر پرفروش‌ترين محصولات از نوع خود در ايالات متحده هستند. دايسون دو دهه از عمر خود را صرف ارتقا و فروش و بازاريابي اين محصولات كرد. اخيرا كارخانه او از «مالزبري» در بريتانيا به مالزي تغيير مكان داده است. يك دليل اين نقل و انتقال اين است كه دايسون قصد داشت وسعت كارخانه خود را گسترش دهد و در بريتانيا با كمبود فضا روبرو بود. با اين انتقال 800 نفر كار خود را از دست دادند. اما اداره مركزي و مركز تحقيقات در «مالزبري» باقي ماند.
كارهاي هنري
در سال 2002، دايسون تفسيري از ليتوگراف‌هاي آلماني، .C.M اشر ارايه كرد. مهندسي به نام «درك فيليپس» توانست بعد از يك سال كار، اين اثر را كامل كند. او طرحي ساخت كه در آن چهار سطح شيب‌دار درون يك مربع جا گرفته بودند. به نظر مي‌رسيد كه آب به بالاي هر 4 سطح شيب‌دار روانه شده است اما به پايين سطح شيب‌دار بعدي فرو نمي‌‌ريزد. اين توهم و پندار نادرست از آنجا پديد مي آيد كه اين آبها كه حبا‌ب‌هايي دارند از درون لوله‌يي زير سطح شيب دار شيشه‌يي شفاف كه درون مربع قرار دارد به طرف بالا پمپاژ مي‌شوند. اين كار باعث مي‌شود كه انسان فكر كند آب به طرف بالا حركت مي كند.
مترجم: آذين صحابي
  
[ بازگشت به مقالات کارآفرینی [2] | صفحه اصلي بخش ها [3] ]
Links
  [1] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=270&allpages=1&theme=Printer
  [2] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=listarticles&secid=1
  [3] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&listsections