
[1]قابليت انتقال تب مالت با بستني
86/3/7
بستنيهاي تابستانه و شير و خامه به كار رفته در آنها قابليت انتقال تب مالت به انسان را دارند.
دكتر "عليرضا زالي" رييس دومين همايش كشوري تب مالت گفت :با توجه به فصل گرما و استفاده زياد از بستنيهاي تابستانه امكان ابتلاي به تب مالت هم بيشتر ميشود.
وي گفت:با توجه بهاينكه باكتري تب مالت در خامه و بستني از ماندگاري طولاني برخورداراست ، بستنيها به عنوان يكي از منابع آلوده پنهان تب مالت به شمار ميرود.
دكتر زالي يادآور شد: در فصل بهار و تابستان كه در واقع فصل زايمان و شيردادن دامها است، احتمال همهگيري تب مالت هم بيشتر ميشود.
بروسلوز يا همان تب مالت يكي از بيماريهاي مشترك بين انسان و دام است كه به صورت حاد يا مزمن عارض ميشود.
اين بيماري در انسان معمولا باعث تب، تعريق، ضعف و بيحالي و كاهش وزن ميشود.
دكتر زالي ميگويد تب مالت انساني بازتاب مستقيم تب مالت دامي است و كنترل نكردن آن در دام در واقع كنترل و پيشگيري از اين بيماري را در انسان سخت تر ميكند.
باكتري تب مالت قدرت تهاجمي زيادي دارد و قابليت نفوذ به پردههاي مخاطي دهان، حلق، بيني، مخاط ملتحمه چشم و ريهها را دارد.