پارك‌هاي جنگلي استان گلستان (1)

(393 كلمه مجموعاً در اين متن موجود است)
(803 بار خوانده شده است)  صفحه مناسب براي چاپگر [1]
پارك‌هاي جنگلي استان گلستان (1)
86/2/25
استان گلستان به دليل وجود جنگل‌هاي حفاظت شده داراي پارك‌هاي جنگلي بسيار زيبايي است كه سالانه پذيراي هزاران مسافر و گردشگر مي‌باشد.
سطح جنگل‌هاي استان حدود ‪ ۴۳۰‬هزار هكتار است كه از گلوگاه در غرب تا گليداغ در شرق استان به طول تقريبي ‪ ۲۶۰‬كيلومتر امتداد دارد.
‪ ۶۰‬درصد ازاين جنگل‌ها توليدي و ‪ ۴۰‬درصد آن مخروبه و حفاظتي است و گونه‌هاي بسيار باارزشي همچون بلندمازو، راش، توسكا، افرا، آلوكك، بارانك، ملچ، نمدار، شيردار، ون، گردو و غيره در اين جنگل‌ها رشد و نمو دارند.
در جنگل‌ها مناطقي وجود دارد كه جلگه‌اي، ميان بند و كوهستاني هستند و داراي شرايط لازم از نظر مكاني، ويژگي‌هاي طبيعي و جنبه‌هاي تفرجي براي اطلاق "پارك‌هاي جنگلي" هستند.
مسوول اداره پارك‌هاي منابع طبيعي گلستان پارك‌ها را به سه دسته شهري، جنگلي و ملي تقسيم كرده و مي‌گويد : اين پارك‌ها تحت مديريت شهرداري، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري و محيط زيست اداره مي‌شوند.
"موسي جرجاني"، در گفت وگوبا خبرنگار ايرنا، مساحت پارك‌هاي جنگلي استان گلستان را بيش از يك هزار و ‪ ۲۷۴‬هكتار اعلام كرد و افزود: اين پارك‌ها نيز به سه دسته جنگلي ، طبيعي و دست كاشت تقسيم شده كه تحت مديريت اداره كل منابع طبيعي قرار دارند.
وي ادامه داد: پارك‌هاي "النگدره، قرق، دلند، امام رضا(ع)، باغو، كبودوال، شيرآباد، لوه و آلماگل" پارك‌هاي جنگلي، طبيعي و دست كاشت موجود در استان هستند.
جرجاني در ادامه در بيان مشخصات پارك جنگلي "النگدره"، وسعت اين پارك را ‪ ۱۸۵‬هكتار اعلام كرد و گفت: اين پارك در جنوب غربي گرگان و به فاصله سه كيلومتري اين شهر واقع شده كه قرارگرفتن در حاشيه شهر و عوارض طبيعي موجود در آن، ويژگي ممتاز و خاصي را به اين پارك بخشيده است.
به گفته وي، اين پارك داراي تاسيساتي چون جاده آسفالته، شبكه برق و آبرساني و فروشگاه بوده و مناطق كمپينگ و پيك نيك‌هاي آن مجهز به سكوهاي برداشت آب، سرويس بهداشتي، ميز و نيمكت نيز مي‌باشد.
جرجاني ادامه داد: اين پارك از پوشش درختان منحصرا جنگلي نظير ممرز، انجيلي، بلوط و توسكا برخوردار بوده و رودخانه النگدره هم از وسط آن مي‌گذرد.
وي، موقعيت جغرافيايي پارك جنگلي "قرق" را در ‪ ۲۳‬كيلومتري شرق گرگان و در كنار جاده اصلي ترانزيت گرگان - مشهد بيان كرد و گفت: همين امر موجب اهميت خاص اين پارك در استان شده است.
  
[ بازگشت به ایران شناسی [2] | صفحه اصلي بخش ها [3] ]
Links
  [1] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=1774&allpages=1&theme=Printer
  [2] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&req=listarticles&secid=14
  [3] http://www.tafahomnews.com/index.php?name=Sections&listsections